Безалкохолен яйчен пунш

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
770
3k
6k
453
4
Безалкохолен яйчен пунш
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
04/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола поставяме 2 чаени чаши от млякото заедно с 1 чаена чаша сметаната, прибавяме джинджифила, ванилията, подправките и поставяме на котлона.

Оставяме така да къкри на слаб огън за 2-3 минути, след което сваляме от котлона и оставяме настрана.

Отделените жълтъци разбиваме на пяна, като добавяме захарта до получаване на крем.

От млеката си изваждаме подправките и връщаме на котлона и на тънка струя добавяме жълтъците като разбъркваме непрекъснато.

Оставяме яйчения пунш така за около 12-15 минути.

Поставяме касеролата в голяма купа с ледена вода, за да прекратим процеса на готвене.

Преди да сервираме готовия пунш, разбиваме белтъците с миксер и прибавяме.

Настъргваме индийско орехче в последния момент и поднасяме чудния безалкохолен яйчен пунш.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: