Ezine.bg»Рецепти»Коктейли»Пунш»Безалкохолен яйчен пунш

Безалкохолен яйчен пунш

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Безалкохолен яйчен пунш
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • яйца - 8 бр. /разделени на белтъци и жълтъци/
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • джинджифил - парченце, нарязано
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • карамфил - 2 зрънца счукани
  • канела - 2 пръчици счупени
  • индийско орехче - 1/4 ч.л. фино настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола поставяме 2 чаени чаши от млякото заедно с 1 чаена чаша сметаната, прибавяме джинджифила, ванилията, подправките и поставяме на котлона.

Оставяме така да къкри на слаб огън за 2-3 минути, след което сваляме от котлона и оставяме настрана.

Отделените жълтъци разбиваме на пяна, като добавяме захарта до получаване на крем.

От млеката си изваждаме подправките и връщаме на котлона и на тънка струя добавяме жълтъците като разбъркваме непрекъснато.

Оставяме яйчения пунш така за около 12-15 минути.

Поставяме касеролата в голяма купа с ледена вода, за да прекратим процеса на готвене.

Преди да сервираме готовия пунш, разбиваме белтъците с миксер и прибавяме.

Настъргваме индийско орехче в последния момент и поднасяме чудния безалкохолен яйчен пунш.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: