Начин на приготвяне
В касерола поставяме 2 чаени чаши от млякото заедно с 1 чаена чаша сметаната, прибавяме джинджифила, ванилията, подправките и поставяме на котлона.
Оставяме така да къкри на слаб огън за 2-3 минути, след което сваляме от котлона и оставяме настрана.
Отделените жълтъци разбиваме на пяна, като добавяме захарта до получаване на крем.
От млеката си изваждаме подправките и връщаме на котлона и на тънка струя добавяме жълтъците като разбъркваме непрекъснато.
Оставяме яйчения пунш така за около 12-15 минути.
Поставяме касеролата в голяма купа с ледена вода, за да прекратим процеса на готвене.
Преди да сервираме готовия пунш, разбиваме белтъците с миксер и прибавяме.
Настъргваме индийско орехче в последния момент и поднасяме чудния безалкохолен яйчен пунш.