Яйчен пунш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Яйчен пунш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.

Необходими продукти

  • яйца - 6 броя
  • захар - 200 г
  • бяло вино - 1 л, най - добре Шардоне
  • канела - 2 - 3 пръчки
  • звезден анасон - 2 - 3 броя
  • ванилия - 1 шушулка
  • портокали - настъргана кора от 1 портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците от яйцата на сняг с 2/3 от захарта и остърганата шушулка ванилия. Жълтъците разбийте с останалата захар до гладък крем.

Сложете виното да се вари 15 минути заедно с канелата и анасона. След това прецеждайки сместа я сипете при непрекъснато бъркане към жълтъците.

Върнете тенджерата на котлона и бъркайте интензивно за 2-3 минути. Махнете от котлона и оставете леко да се охлади и добавете 2/3 от разбитите белтъци, смесвайки внимателно.

Разсипете яйчения пунш в подходящи чаши и гарнирайте с останалата част от белтъците. Отгоре поръсете с настъргана портокалова кора.

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: