Начин на приготвяне
Разтворете маята в половината от стопленото мляко. Добавете 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Оставете за кратко на топло да шупне.
Затоплете другата половина от млякото и сипете захарта до разтопяване. В купа разбийте белтъка на едно и останалите яйца цели.
Разтопете маслото и смесете с мазнината. Пресейте брашното и разделете на 2. Едната половина сипете в съда на месенето на козунаците.
Добавете към него кората от лимон, ванилията и солта. Направете дупка в средата и сипете маята, яйцата и захарта с млякото. Замесете козуначено тесто. Когато сте готови, покрийте с фолио и оставете да увеличи обема си.
Разделете тестото на 4. Всяка омесете със сушените плодове, оформете на фитил, а после на козуначена плитка.
Направете това с всички малки козуначета, намажете ги с жълтък, поръсете с мокра захар и ги подредете за 10 мин. на 220 градуса. После намалете на 180 градуса и оставете още 50 мин.
Сложете във фурната метална купичка с вода, за да не станат малките козунаци със сушени плодове прекалено твърди.