Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меки великденски сладки

Меки великденски сладки

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Меки великденски сладки
Снимка: Чародейката
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче (15 г)
  • ванилия - 2 пакетчета
  • какао - 3 с.л.
  • канела - 1 к.л. (цейлонска)
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г меко
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, какаото и бакпулверът се пресяват предварително през сито.

Кафявата захар, мекото масло, яйцето, меда, канелата, ванилията и киселото мляко се разбъркват в купа хубаво.

Към тях се добавя лъжица по лъжица от сухите съставки, като се бърка с вилица. Когато тестото стане трудно за бъркане, се прехвърля върху силиконова подложка и се доизмесва с ръце.

Тестото трябва да е меко, лъскаво и еластично.

От тестото се късат малки парченца, оформят се на топчета и се прехвърлят в тавичка върху хартия за печене. Леко се притискат със зъбците на вилица, за да се оформи кръст на повърхността.

Изпичат се 180 градуса в средата на предварително загрята фурна до готовност (8-10 минути).

След като изстинат, сладките се съхраняват в кутия с капак, за да се запазят меки.

Меките великденски сладки са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: