Начин на приготвяне
Сварете кус куса според указанията на производителя. Обикновено е достатъчно да се залее с вряла вода в съотношение 1:1 и да се остави да набъбне.
След като е готов при него сложете лъжица масло и разбъркайте, за да не слепва.
За плодовата супа си обезкостете и нарежете сливите на половинки или четвъртинки. По същия начин нарежете и ягодите, а мангото направете на кубчета.
Мандарините обелете, така че по тях да няма бели части и кожички. Разчленете на парченца.
Сложете на котлона при умерен огън кафявата захар с виното, лимоновата кора и канелата. Варете под капак 10 минути.
4. Сложете плодовете и варете още 10 минути. Важно е огънят да не е много силен, за да не извира течността, а плодовете да си пуснат соковете.
5. За да поднесете супата, отстранете коричките от лимон и канелата и разсипете в малки купички. Поръсете всяка с кус кус и украсете с пресни плодове.
Тази плодова супа може да се консумира гореща или студена, както предпочитате.
Плодовата супа с кускус е много вкусна!