Екмек кадаиф

Кенат
Кенат
Новак
09/11/2013
"Опитайте се да му устоите, ако можете "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 422
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кадаифът се разстила в подходяща тавичка. Поръсва се равномерно със ситно натрошените ядки, канела и карамфил. Пече се на 180 градуса до златисто.

Жълтъците са разбиват със захарта, добавя се брашното и ванилията. Млякото се загрява на котлона до кипване и се отдръпва от огъня.

Оставя се съвсем за кратко, за да се охлади, след което се добавя на тънка струйка към жълтъчната смес. Продуктите се бъркат непрекъснато, за да не се пресекат.

Когато сместа се хомогенизира, се връща на котлона и се вари до сгъстяване. Водата се смесва със захарта и се загрява. Бърка се до пълното разтваряне на захарта.

Оставя се да кипне и се използва за сиропиране на кадаифа. Отгоре се залива с млечния крем. По желание се украсява с ядки. Охлажда се преди поднасяне.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар