Начин на приготвяне
Смелете почистената ябълка с лимоновия сок в блендер.
Угасете содата в киселото мляко. В дълбока купа сипете брашното, добавете ванилията и канелата.
Сипете към тях блендираната ябълка и млякото, захарта и кокосовото масло. С помощта на дървена лъжица разбъркайте сместа до еднородност.
Ако видите, че е много рядка, сипете още малко брашно. Ако пък сместа е гъста, сипете малко кисело мляко.
Гребвайте от тестото с помощта на лъжица и слагайте в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене. Леко сплесквайте купчинките и оформяйте бисквитки.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете бисквитите на два пъти, а ще познаете че са готови, когато по ръбчетата се получи приятен загар. Необходими са 15-20 минути, не повече.
Имайте предвид, че колкото по-тънки направите курабийките, толкова по-хрупкави ще бъдат.
Съхранявайте ги в съд с капак, за да не омекват.
Леките пълнозърнести курабии за деца са готови.