Наденица в гювече по селски

IlariaIlaria
Новак
578
250
33
732
06/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 534
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наденица в гювече по селски пригответе, като нарежете надениците на колелца и ги разпределете в 4-те гювечета.

Загрейте олиото и запържете за кратко на силен котлон нарязания ситно лук, пащърнак и едро нарязан чесън. След малко добавете обелените предварително и ситно нарязани домати. Оставете да поври малко.

Овкусете със сол, черен пипер и чубрица на вкус, разбъркайте с доматеното пюре. Разпределете запръжката в гювечетата. При нужда долейте и по малко гореща вода. Сложете капак и печете така 20-30 минути гювечетата с наденица.

След това запечете за още 5-10 минути без капак гювечетата по селски.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар