ezine.bg»Рецепти»Паста»Спагети с карамелизиран лук

Спагети с карамелизиран лук

IlariaIlaria
Новак
597452322k
Спагети с карамелизиран лук
07/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет (около 400 гр.)
  • лук - 1 глава
  • домати - 500 мл. консервирани
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г или пармезан
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 50 мл.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • босилек
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите в подсолена вода, според упътването на опаковката им. Добре е във водата да добавите и няколко капки олио. Сварените спагети се изплакват със студена вода.

Нарежете лука на полумесеци и го задушете до омекване в сгорещеното олио. Когато омекне добавете захарта и пържете на тих огън до пълното ѝ разтапяне.

Сипете доматения сок и оставете соса да къкри около 10 минути на тих огън, след което добавете натрошеното олио и пържете още 5-6 минути. Овкусете със сол, черен и червен пипер.

Изсипете соса за паста в тенджерата със спагетите, отгоре чукнете яйцата и варете на тих огън до готовност на яйцата, като от време на време разбърквате. Отгоре поръсете със ситно настърган кашкавал, поръсете с пресен босилек и чубрица и поднесете топли спагетите с яйца.

Спагети с карамелизиран лук - удоволствие за всеки гладник!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: