Миди на фурна

12/06/2009
Морго
отМоргоНовак
"Както морските вълци са ни учили - на фурна, с малко подправки и много мерак - най-вкусните миди "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 908
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите миди се пускат във вряща вода, за да се разтворят черупките им. Изваждат се месестата част, измиват се и се пускат да заврят заедно с дафиновия лист в малко количество подкиселена вода.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в мазнината. Прибавят се настърганите моркови и също се задушават. Поръсват се с брашното и се разбъркват. Заливат се с мидения бульон и сока от 4 - 5 домата, претрити през цедка.

Извадените от бульона миди се поставят в тава. Върху тях се изсипват задушените зеленчуци и се нареждат кръгчета от останалите домати. Ястието се посолява на вкус и се пече във фурна при умерена температура. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар