ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Норвежки хляб с ленено семе

Норвежки хляб с ленено семе

IlariaIlaria
Новак
597470322k
Норвежки хляб с ленено семе1 / 2
04/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се накисват в гореща вода до омекване. В дълбок съд се смесват омекналите ядки, брашното, тестото и лененото семе.

Продуктите се размесват добре. Оформя се меко тесто, което се оставя на топло, за да втаса.

Тестото се оформя като хляб, прехвърля се в предварително намаслена тавичка. Норвежкия хляб се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, около 35 -45 минути.

Рейтинг

3.8
52
40
33
20
10
Дай твоята оценка: