Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Рязаните бухтички на баба

Рязаните бухтички на баба

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
46112950
Рязаните бухтички на баба
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
40
"Всички си мечтаем сутрините да започват с бухтичките на баба"

Необходими продукти

  • брашно - 20 с.л. (пълни) + още за доомесване
  • кисело мляко - 250 грама
  • сирене - 170 грама
  • яйца - 2 броя
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • олио - за пържене
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и добавете солта към тях.

Добавете киселото мляко с бакпулвера и лимоновия сок. Щом сместа шушне, разбъркайте добре. Добавете лъжичка захар и натрошеното сирене.

Сипете 10 пълни лъжици брашно и разбъркайте и добавете останалото брашно. Бъркайте с помощта на лъжица като изтегляте тестото отдолу нагоре.

В крайна сметка се получава лепнещо и тежко тесто. Ако се налага, добавете още малко брашно.

Прехвърлете тестото на набрашнен кухненски плот и доомесете, като си добавяте малко брашно. Получава се меко тесто.

Отново поръсете брашното върху полта и разточете готовото тесто с точилка. Получава се кора с дебелина 8 мм. С помощта на чаша изрежете кръгчета, а с нож отрежете ромбоиди и триъгълници.

Изпържете бухтите в по-голямо количество олио. Не се притеснявайте, защото отначало падат на дъното на съда, но след като се надуят изплуват отгоре.

Изпържете равномерно и ги поръсете с пудра захар преди сервиране.

Рязаните бухтички на баба са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: