Млечна чорба с гъби и картофи

07/04/2021
"Поръсете с пармезан тази млечна чорбичка за още по-наситен вкус"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и чесъна или дори ги смелете. По желание може да добавите към тях и едно малко морковче. Запържете зеленчуците в загретия зехтин до омекване.

Добавете към тях наситнете картофи и гъбите, нарязани на по-едро. Запържете ги за 1-2 минути.

Сипете в тенджерата прясното мляко. Овкусете със сол, дафинов лист и ригана, бъркайте за кратко.

Налейте към супата бульона. Може да разредите млечната супа с още малко вода или мляко.

Варете супата още 20-тина минути на умерен огън. Накрая добавете маслото и пармезана.

Поднесете страхотната супа с препечени филийки. За още по-наситен вкус, може да я поръсите с допълнително количество пармезан и риган.

Млечната чорба с гъби и картофи е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар