Начин на приготвяне
Сипете захарта и яйцата в дълбока купа. Добавете лимонадата и олиото. Разбъркайте всичко с помощта на миксер, постепенно добавете брашното с бакпулвера. Продължете да бъркате до хомогенна смес.
Разделете я на 2 части, а едната оцветете с пакетчето за горещ шоколад.
Намазнете и набрашнете форма за кекс. Сипете първо бялата смес, а след това - кафявата.
Печете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност или докато видите, че удвои обема си.
Имайте предвид, че се получава влажен и тежък кекс, но е много вкусен.
Щом изстине, извадете го от формата.
Ако искате, поръсете готовия двуцветен кекс с пудра захар.
Кексът с лимонада и шоколад е страхотен!