Плоски кето питки

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
3171k5163327
Плоски кето питки
Снимка: Румяна Салалийска
2 / 5
30/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"А вие защо не пробвате тези толкова вкусни кето питчици - нищо не ви коства"

Необходими Продукти

  • кокосово брашно - 1/4 ч.ч.
  • бадемово брашно - 1 ч.ч.
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • сусамово олио - 2 с.л.
  • топла вода - 350 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесваме сухите съставки и разбъркваме добре.

В средата правим кладенче и сипваме оцета и олиото.

Накрая малко по малко прибавяме топлата вода и замесваме меко тесто, което оставяме да почине за около 15 минути.

Готовото тесто накъсваме на малки топки, които разточваме на тънко.

Печем плоските питките в предварително загрят тиган по две минути от всяка страна.

По желание може да намажете плоските кето питки с растително масло по ваш избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата не става! Първо - написаната вода е много, второ-и с по-малко вода тесто не става, щото няма спояващ елемент!
19.01.2024 19:11
Анонимен
Анонимен
Здравейте,
Нормално ли е сместа да се получи доста течна. Ще се сгъсти ли или не съм добавила достатъчно брашно?
Благодаря предварително!
18.11.2021 19:19