Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадови торти»Шоколадова торта с двоен крем

Шоколадова торта с двоен крем

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Новак
35294
Шоколадова торта с двоен крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Ден, в който не сте си хапнали поне едно парче шоколадова торта, е пропилян ден"

Необходими продукти

  • за шоколадовия блат
  • какао - 1/3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч. с висока масленост
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • кафе - 1/2 ч.ч. нескафе, сварено
  • есенция - 1 бр. ванилова
  • за крема
  • бял шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • пудинг - 2 пакетчета ванилия
  • течна сметана - 400 мл сладкарска
  • сладко - 5 с.л. ягодово
  • желатин - 1 пакетче
  • за шоколадовия ганаш
  • готварски шоколад - 200 г
  • течна сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на шоколадовия блат разбъркваме добре течните съставки, като след това добавяме и сухите. Разбиваме сместа с миксер. Блата печем в предварително загрята на 180 °C фурна за около 35 минути.

Крема си приготвяме, като си сваряваме двете пакечета пудинг с прясното мляко. Гъстия крем подслаждаме на вкус и към него добавяме начупения бял шоколад - бъркаме, докато се разстопи. Оставяме готовия крем да се охлади.

Разбиваме течната сметана и я смесваме с вече охладения пудинг с помощта на шпатула.

Желатинът се накисва в малко вода и след като набъбне, се слага на водна баня, за да стане прозрачен сироп. Добавя се към сметановия пудинг.

Готовият крем разделяме на две части - едната се оставя бяла, а в другата се добавя ягодовото сладко.

Блатът се слага във форма за торта с подвижно дъно. Отгоре се изливат двете части от крема.

Хубаво е шоколадовата торта да се остави за няколко часа в хладилник, за да се охлади и да стегне.

Шоколадовия ганаш приготвяме, като сложим сметаната да кипне. Добавяме към нея начупения шоколад и бъркаме, докато стане гладка еднородна смес, с която заливаме тортата.

Шоколадовата торта с двоен крем е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: