Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Пухкави хлебчета с магданозено песто

Пухкави хлебчета с магданозено песто

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
46112950
Пухкави хлебчета с магданозено песто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • брашно - 400 г + допълнително
  • жълтъци - 1 бр.
  • мая - 1/3 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л. + за намазване
  • вода - 220 мл /топла/
  • за поръска
  • чесън - 1 - 2 малки скилидки
  • краве масло - 2 с.л. /на стайна температура/
  • магданоз - 1 китка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа или директно на работния плот пресейте брашното. Изсипете зехтина в кладенчето. Размесете леко с пръсти.

Изсипете предварително разтворената във вода мая, после захарта и солта. Замесете меко тесто за хляб.

Наръсете плота с малко брашно и омесете тестото там. Когато сте готови, го преместете в намазнена купа, покрита с фолио, за да увеличи обема си и да втаса.

Когато е готово, разделете го на 12 топчета с големина на яйце. Леко ги сплескайте. Подредете хлебчетата върху хартия за печене в намазнена тава.

Оставете за известно време да втасат и намажете с предварително разбит жълтък.

Направете лек разрез върху домашните хлебчета. Всеки от тях напълнете със смес от наситнен магданоз, пресовани скилидки чесън, малко сол и масло.

Печете пухкавите хлебчета с магданозено песто на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: