Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на рибния бульон.
Завържете рибните изрезки в марля и ги сложете в 1 литър вода, за да се сварят.
Добавете сол и черен пипер на зърна и ги оставете за около 1 час на умерен огън.
През това измийте и нарежете корените за супичката и ги сложете в бульона да поврат за 15 минути, след като извадите рибните части.
Количеството бульон, което ще се получи, ще бъде около 1/2 литър.
Разтопете маслото в малка тенджера и запържете след това в него брашното на минимална степен.
Добавете рибния бульон при непрекъснато бъркане.
Оставете го на слаб огън за 20 минути и след това го прецедете, за да придобие сосът за риба гладка консистенция.
Добавете този основен рибен сос към любимите ви кулинарни рибни ястия.