Ориз с пилешко и зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Ориз с пилешко и зеленчуци2 / 2
05/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Толкова вкусно и лесно ястие няма как да не добавите сред любимите си рецепти!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч. ч
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби
  • грах - 1 ч.ч.
  • пилешко месо - 200 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате ориз и 2 чаши студена вода в тенджера с капак. Когато оризът е омекнал, но не е сварен напълно, го оставяте настрана захлупен с капака.

В друг съд варите граха по същия начин както ориза и когато е добре сварен, го оставяте настрана.

Останалите продукти нарязвате поотделно лук, гъби, моркови, слагате малко соев сос и пържите в силно загрята мазнина, като първо се слага лука, а последни - морковите.

След това изваждате зеленчуците и запържвате месото и яйцата, които трябва да останат леко сурови. Към тях слагате ориза и другите продукти и разбърквате.

Чушките и киселите краставички се нарязват на тънки кръгчета и не се пържат.

Бъркайте постоянно, за да не залепне ориза. След 10 –15 мин. ястието е готово.

Рейтинг

4.3
56
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Направих по ваша рецепта ориз, вместо кисели краставички добавих сладка царевица и се получи добре.
13.01.2016 13:58