ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Празена чорба срещу махмурлук

Празена чорба срещу махмурлук

ЗорицаЗорица
Новак
1464294k69
Празена чорба срещу махмурлук
Снимка: Зорица
2 / 2
17/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • праз - 3 стръка
  • зелев сок - 1.5 л (от киселото зеле)
  • вода - 500 мл
  • олио - 1.5 к.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • булгур - 1 к.ч.
  • чубрица - 1 ч.л., ронена
  • мащерка - 2 щипки
  • люти чушки - 5 - 6 сушени
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в тенджера и запържете наситнените праз и чесън. Щом лукът се задуши и омекне, налейте зелевия сок, разреден с вода.

Щом заври чорбата, добавете измития булгур и сушените люти чушки - цели или натрошени.

Поръсете зеленчуковата супа с чубрица, мащерка и добавете черния пипер на зърна.

Оставете да се вари на умерен огън около 25 минути. От време на време разбърквайте.

Много вкусна чорба, която е подходяща както за пости, така и за разтоварване след махмурлук и преяждане.

Празената чорба срещу махмурлук може да се яде както гореща, така и студена.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: