Патешка чорба

23/10/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 437
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - 750 г
  • олио - 60 мл
  • пиперки - 4 - 5 бр зелени (300 г)
  • домати - 1 - 2 бр. (100 г)
  • сушени чушки - 2 - 3 бр. червени пиперки
  • чесън - 6 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. или на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патешкото на парчета, поръсете ги със сол и черен пипер, напръскайте с олио и ги сложете да се запекат във фурната. Обезкостете и нарежете по-ситно.

След това ги пуснете във вряща вода и варете до омекване. Успоредно с това изпечете пиперките, обелете ги и ги нарежете и ги счукайте с доматите.

Сушените пиперки попарете във вряща вода, за да омекнат, обелете ги и също ги счукайте с червения пипер. Добавете всичко към патешкото и объркайте. Посолете, добавете черен пипер и накрая счукания чесън.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар