Начин на приготвяне
Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. Аз използвах месото на обезкостени пилешки бутчета. Спагетите се варят по указанията на опаковката.
В тиган се запържва брашното до златисто, без да прегаря. Разрежда се на струйка и с непрекъснато бъркане с чаена чаша от бульона, в който се е варило месото.
След като заври, се налива сметаната. Сосът за пастата се овкусява със смлян черен пипер и индийско орехче.
Прибавя се нарязаното пилешко месо и се оставя сосът да се готви още около пет минути.
В чинията за сервиране се слагат сварени и отцедени спагети с пилешко, а отгоре се заливат с приготвения сос.
При сервиране спагетите с пилешко и сметана могат да се поръсят с настърган пармезан.