Начин на приготвяне
Оризът се почиства и се измива. Слага се да се свари в оризоварката, като е 1:3 съотношението между ориз и вода. Добавяме лук към ориза. Докато оризът се приготвя, почистваме, измиваме и нарязваме спанака.
След като оризът заври, добавяме спанака и оставяме да се сготви в оризоварката. Преди да изключим, добавяме готварската сметана, овкусяваме със сол, черен пипер и вегета.
Разбъркваме и след като оризът поеме от сметаната, изключваме оризоварката.
Поръсваме ястието с ориз с кашкавал и пармезан, разбъркваме и оставяме под капак да си поеме хубава ориза.
Поднесете ориза със спанак топъл. Да ви е сладко!
По желание може да приготвите и вкусна доматена салата към Сметанов ориз със спанак в оризоварка.
Коментари