Начин на приготвяне
Първо направете топчетата, като сложите каймата в купа. Добавите лука и магданоза, нарязан на дребно, ориза, яйцето, солта и черния пипер. Омесете каймата хубаво. Направете малки кюфтенца, оваляйте в брашно и заделете.
В тенджера сложете 2 с.л. мазнина и запържете лука и моркова, които предварително сте нарязали на дребно. Налейте вода и сварете за около 15 минути. Пуснете топчетата едно по едно и едно до друго. Разбъркайте и оставете да заври наново. Сложете сол и черен пипер. Намалете котлона и варете около половин час.
В купа разбъркайте с тел застройката от кисело мляко, яйцето и брашното. Добавете я в тенджерата. Оставете на котлона около 5-10 минути и изключете.
В тиган разтопете кравето масло. Обелете и настържете моркова. Сложете го в тигана и запържете, докато пусне цвета си. Сложете го в тенджерата, разбъркайте и сервирайте веднага вкусните кюфтета в сос.