ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Натурално пържен черен дроб

Натурално пържен черен дроб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6312k313k
Натурално пържен черен дроб
10/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Пържен черен дроб - и една биричка, ако си отворите, грешка няма да има"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства от ципи и кръвоносни съдове, нарязва се на ивици и се овалва в брашно.

Сланината се нарязва на кубчета и се пържи до порозовяване. Прибавя се дробът и се пържи, докато добие светлокафяв цвят, след което се изважда в затоплена чиния.

В мазнината се слага ситно нарязаният лук и се пържи до светлозлатисто оцветяване, след което се слага върху изпържения дроб.

В мазнината се запържва леко 1 - 2 с. л. брашно, след което се прибавя размитото в малко студена вода доматено пюре, 1 щипка сол и 1 щипка захар (по желание). Сосът се кипва и се оттегля от огъня, застройва се със сметаната и се изсипва върху дроба.

Картофите, надробени на едри парчета, се изпържват в прясното масло, наръсват се със смес от сол, ким и ситно нарязан магданоз и се прибавят към разпределения на порции дроб.

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка: