Натурално пържен черен дроб

10/01/2013
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29 838
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства от ципи и кръвоносни съдове, нарязва се на ивици и се овалва в брашно.

Сланината се нарязва на кубчета и се пържи до порозовяване. Прибавя се дробът и се пържи, докато добие светлокафяв цвят, след което се изважда в затоплена чиния.

В мазнината се слага ситно нарязаният лук и се пържи до светлозлатисто оцветяване, след което се слага върху изпържения дроб.

В мазнината се запържва леко 1 - 2 с. л. брашно, след което се прибавя размитото в малко студена вода доматено пюре, 1 щипка сол и 1 щипка захар (по желание). Сосът се кипва и се оттегля от огъня, застройва се със сметаната и се изсипва върху дроба.

Картофите, надробени на едри парчета, се изпържват в прясното масло, наръсват се със смес от сол, ким и ситно нарязан магданоз и се прибавят към разпределения на порции дроб.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар