Натурално пържен дроб с винен сос

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
01/08/2011
"Ароматен свински дроб, приготвен с малко, но точните подправки за съвършен вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо32 106
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства от ципи и кръвоносни съдове и се нарязва на филии, които се овалват в брашно (дробът се соли накрая, защото се втвърдява) и се пържат в горещата мазнина, докато придобият кафяв цвят. Изваждат се в затоплена чиния и се наръсват със смес от сол и черен пипер.

В мазнината се наръсва 1 с. л. брашно и се прибавят виното, в което е разтворено доматеното пюре, няколко зърна черен пипер, дафинов лист, сол, 1 щипка захар и няколко капки лимонов сок. Сосът се кипва и се излива в чинията с изпържения дроб, но така, че той да остане сух отгоре.

Отделно се поднасят сотирани картофи, задушен ориз или варени и полети с масло тестени изделия.

Рейтинг

5 9
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
руми
руми
12.02.2012 09:29
получи ми се перфектно!!!!! благодаря!
1
0