Начин на приготвяне
Първо пригответе домашното овесено мляко. За целта накиснете 3 лъжици фини овесени ядки за около 20 минути в 1 кафена чашка филтрирана вода.
След като мине определеното време, сипете сместа в малката кана на нутрибулет и пасирайте за 30-тина секунди с почивки.
Прецедете овесеното мляко и го върнете в каната. Прибавете 1-2 ягоди и отново пасирайте до получаването на нежно плодово мляко.
Към него сипете 3 лъжици чия и 3 лъжици домашен мед от радика. Разбъркайте и оставете чията да набъбне за около 1-2 часа.
След като пудингът се сгъсти, е време да се направи сглобяването. Сипете 3 лъжици на дъното, след това по стъклото на чашата подредете 4-5 ягоди, разрязани по дължина на 2. Допълнете чашата с останалата смес с чия и украсете с ягоди и стръкче мента.
Ягодовият чиа пудинг е готов.
Коментари