Крем Мока

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k10003
Крем Мока
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
20/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
5
"Разкош в чаша, който се нарича Крем Мока и очарова всеки, който го опита от първо вкусване"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г с парченца шоколад
  • течна сметана - 200 мл
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • маскарпоне - 250 мг
  • еспресо - 1/2 к.ч.
  • инстантно кафе - 1 к.л. гранули (нескафе)
  • какао - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 капсула
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя шоколадовия крем, като за целта течната сметана се разбива заедно със захарта на пухкав крем.

В купа се слагат маскарпонето, еспресото, гранулите нескафе, какаото и ванилията. Разбъркват се с помощта на шпатула, след което се прибавя разбитата сметана.

Бърка се внимателно, за да може кремът да остане пухкав. На дъното на чаши се слагат натрошени бисквити, отгоре малко крем, отново бисквити и се завършва отново с крем.

В него се бодва една цяла или парченце бисквита. Крем Мока се сервира охладен с декорация по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: