Карфиолена крем супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Карфиолена крем супа3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Чудна карфиолена крем супичка"

Необходими продукти

  • карфиол - 500 грама
  • картофи - 2 малки (150 грама)
  • праз - 125 грама само бялата част
  • масло - 75 грама
  • прясно мляко - 1 л
  • готварска сметана - 100 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • бял пипер - 1 щипка
  • магданоз - ситно скълцан, за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо наситнете бялата част от праза и я запържете до омекване в сгорещеното масло с щипка сол - необходими са около 7 минути на бавне огън.

Добавете накъсания на розички карфиол, както и нарязаните картофи.

Залейте зеленчуците с млякото и още малко сол, варете на бавен огън 30-тина минути.

Оставете супата да се охлади леко и пасирайте до получаване на гладък крем.

Налейте сметаната към кремсупата, овкусете с бял пипер, индийско орехче и още сол, ако е необходимо. Пасирайте още веднъж за още по-гладка консистенция.

Поръсете с магданоз и сервирайте зеленчуковата супа.

Карфиолената крем супа е чудна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: