Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пържолите от рибица. Поръсете ги със сол и черен пипер. Оставете така за половин час.
Нарежете лука и чесъна на дребно. Загрейте тиган с 2 с.л зехтин и ги изпържете за три минути. Разтворете нишестето в малко вода. Сложете го в купата на пасатора заедно с изпържения лук, чесън и останалите продукти. Пасирайте с пасатора.
В същия тиган разтопете кравето масло. Изпечете пържолите от двете страни по вкус. Извадете и заделете крехките свински пържоли. В същия тиган сложете сместа от пасатора, намалете котлона и добавете ригана и солта.
Редуцирайте соса до желаната гъстота. Поднесете в голяма чиния за двама и сложете пържолите, поляти с малко сос или в малка купичка отделно.
След Пържоли с пиян сос за Свети Валентин може да сервирате и класически чийзкейк или пък други десерти за Свети Валентин.