Начин на приготвяне
Нежни и ефектни Мини тортички за Свети Валентин.
Ягодите се нарязват на тънки ленти по дължина. Желатинът се накисва в студената вода и се остава 10-15 мин. да набъбне. През това време си приготвяме крем от кисело мляко.
Разтопяваме шаколада на водна баня. Разбиваме киселото мляко и го прибавяме към разтопения шоколад. Разбъркваме хубаво да стане гладък крем. Разтопяваме желатина на водна баня, като внимаваме да не завира. Прибавяме го към крема и хубаво разбъркваме.
Вземаме правоъгълна тава и започваме да редим нашата торта от бисквити. Най-отдолу нареждаме бисквити. Заливаме с крем. Над крема редим ягоди.
Ред бисквити, крем, ягоди и така до свършване на продуктите. Завършваме тортата с подредени ягоди. Прибираме в хладилник за 3-4 часа. Като се стегне кремът и се желира, изваждаме тортата и с ламаринена форма сърце изрязваме мини тортички.
С помощта на лопатка изваждаме и сервираме десерта за Свети Валентин веднага.