Шоколадови кошнички с мус

Шоколадови кошнички с мус
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 6
04/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
"Шоколадовите кошнички са разкошни, но все пак не ги оставяйте празни, а ще ги напълнете с този нежен мус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. За тестото смесете брашното с какаото и бакпулвера и ги пресейте. Добавете захарта и маслото - студено от хладилника, нарязано на парченца.

Втрийте с пръсти до получаване на маслени трохи.

2. Сложете белтъка, лъжица студено прясно мляко и замесете гладко тесто.

3. Облепете с шоколадовото тесто форми за кошнички, като дебелината не трябва да е нито много голяма, нито пък да са прекалено тънки, за да не се счупят след изпичане при изваждането.

Приберете в хладилник да стегнат.

4. Надупчете с вилица блатовете на кошничките и ги изпечете за 16-18 минути в загрята на 180 градуса фурна. Оставете да изстинат и извадете внимателно от формите.

5. Докато изстиват си пригответе мус за пълнеж.

Сложете желатина да се хидратира в студена вода. Отделно загрейте още 30 мл. вода до не повече от 80 градуса и в нея разтворете хидратирания желатин.

6. Сложете сладкото от боровинки, по възможност смляно, и крема сиренето. Хубаво разбъркайте.

В тази смес аз не добавям захар, защото боровинковото ми сладко подслажда достатъчно.

7. Приберете в хладилник да стегне за 20 минути. Трябва да се получи консистенция и твърдост като на бита сметана, а не да се изчаква да се втвърди много.

8. Разбийте сметаната със захарта и към нея на части добавете желатиновата смес от хладилника. Разбъркайте с плавни движения, за да се запази муса пухкав и ефирен.

9. Напълнете в пош и отново приберете на хладно да стегне за около 30 минути.

10. Шприцовайте муса в кошничките, украсете според въображението си и поднесете симпатичните малки десерти.

Шоколадовите кошнички с мус са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: