Лаврак на фурна с гъбен сос

21/10/2013
Приготвяне350 мин.
Готвене30 мин.
Общо380 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 055
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да обезкостим рибата и получените филета да поръсим със сол, черен пипер и малко зехтин. Овкусената риба се прибира в на хладно и се пристъпва към приготвяне на гъбения сос.

В дълбок съд смесваме зехтина и маслото и ги загряваме. Запържваме нарязаните на филии гъби (пънчетата запазваме) за 4-5 минути.

Поръсваме ги с брашното, разбъркваме и сваляме от котлона. На тънка струйка вливаме прясното мляко. Разбъркваме добре и връщаме отново на котлона. Кипваме за 1-2 минути.

Овкусяваме със сол, черен пипер, риган и дафиновите листа. Сваляме соса от котлона и го оставяме да се охлади преди да добавим 1-2 с.л. лимонов сок.

Намазняваме дъното на подходяща тавичка. Подреждаме гъбените пънчета. Върху тях поставяме лаврака, с кожата надолу и го заливаме с гъбения сос. Завиваме съда с фолио и го печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар