Начин на приготвяне
Изцедете лимона и отделете 2 лъжици сок, а останалото количество разпределете върху предварително измитите и поставени в тенджера миди. Изцедената половина лимон също добавете към тях, залейте с шампанското.
Сложете тенджерата с капак на силен огън и разклатете няколко пъти, за да се разтворят всички миди - обикновено 2-3 минути са напълно достатъчно. Охладете мидите и извадете ядките.
Пасирайте мидените ядки заедно с рибата тон от консервата, крема сиренето, майонезата, черен пипер и заделения лимонов сок. Пасирайте до гладък пастет.
Ако разядката е много гъста, може да добавите още малко майонеза, крема сирене или зехтин.
Поднесете със солени крекери или препечени филийки.
Рибната разядка с миди е готова.