Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Рибна разядка с миди

Рибна разядка с миди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Рибна разядка с миди3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
13 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • миди - 15 черни, пресни (среден/голям размер)
  • риба тон - 90 грама от консерва
  • лимон - 1/2
  • шампанско - 1/2 ч.ч.
  • майонеза - 2 с.л.
  • крема сирене - 1 с.л. с връхче
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете лимона и отделете 2 лъжици сок, а останалото количество разпределете върху предварително измитите и поставени в тенджера миди. Изцедената половина лимон също добавете към тях, залейте с шампанското.

Сложете тенджерата с капак на силен огън и разклатете няколко пъти, за да се разтворят всички миди - обикновено 2-3 минути са напълно достатъчно. Охладете мидите и извадете ядките.

Пасирайте мидените ядки заедно с рибата тон от консервата, крема сиренето, майонезата, черен пипер и заделения лимонов сок. Пасирайте до гладък пастет.

Ако разядката е много гъста, може да добавите още малко майонеза, крема сирене или зехтин.

Поднесете със солени крекери или препечени филийки.

Рибната разядка с миди е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: