ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Рибна разядка с миди

Рибна разядка с миди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k599
Рибна разядка с миди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
26/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
13 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Изцедете лимона и отделете 2 лъжици сок, а останалото количество разпределете върху предварително измитите и поставени в тенджера миди. Изцедената половина лимон също добавете към тях, залейте с шампанското.

Сложете тенджерата с капак на силен огън и разклатете няколко пъти, за да се разтворят всички миди - обикновено 2-3 минути са напълно достатъчно. Охладете мидите и извадете ядките.

Пасирайте мидените ядки заедно с рибата тон от консервата, крема сиренето, майонезата, черен пипер и заделения лимонов сок. Пасирайте до гладък пастет.

Ако разядката е много гъста, може да добавите още малко майонеза, крема сирене или зехтин.

Поднесете със солени крекери или препечени филийки.

Рибната разядка с миди е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: