Начин на приготвяне
Първо сварете пилешкото филе, като ароматизирате водата с няколко дръжки магданоз и зърна черен пипер.
Задушете нарязания лук. Щом почти омекне, добавете към него наситнения бекон и сметаната. След това прибавете и свареното месо - нарязано. Разбъркайте добре, овкусете със сол и пипер, сипете каперсите.
Свалете от котлона и добавете нарязаното топеното сирене. Разбъркайте и оставете сместа леко да се охлади.
Извадете бутертестото и го разстелете върху плота. Направете разрези от двете му страни като ленти с ширина 2 см. Сложете хартия за печене в тава и сложете бутертестото отгоре.
Сипете половината от сместа, разстелете я леко в средата на тестото - така че лентите да си останат.
Завийте соления пай като плитка - редувайки лентите, които са отстрани.
Разбийте яйцето и намажете отгоре.
Печете в загрята на 180 градуса до златисто. С втората опаковка бутертесто и останалата плънка процедирайте по същия начин.
Пилешкият бутер пай е готов.