Агнешко бутче с цели картофи на фурна

ЗорицаЗорица
Новак
41
120
4k
6
04/03/2021
"Супер идея за хапване за цялото семейство - агнешко бутче с цели картофи на фурна"
Приготвяне20 мин.
Готвене135 мин.
Общо155 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо374
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стрийте добре сухите подправки и ги смесете с олиото.

С получената ароматна смес намажете обилно агнешкото бутче от всички страни. Оставете да се маринова на хладно за няколко часа - колкото повече, толкова по-добре.

В тавата, в която ще се приготвя печеното агнешко, сипете водата и виното, добавете разрязаните на две глави чесън (без да се белят). Сложете агнешкото бутче върху чесъна.

Нарежете на тънки ленти маслото и го подредете върху месото. Печете в загрята на 200 градуса с включен вентилатор по 15 минути всяка страна - т.е. след първите 15 минути обърнете бутчето и печете 15 минути и от другата страна.

След това печете още час и 45 минути на 180 градуса. Около 1 час преди изваждането на месото добавете пресните картофи.

Периодично обливайте бутчето с получения сос, а ако е необходимо - долейте по още една чаша и вино.

Агнешкото бутче с цели картофи на фурна е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар