Начин на приготвяне
Измийте, обелете и сварете тиквата на пара. Извадете, оставете да се охлади и намачкайте с вилица. Сварете кускуса според указанието на опаковката.
В купа сложете сметаната и я разбийте до твърди връхчета с 1 с.л. пудра захар.
В друга купа сложете заквасената сметана, маскарпонето и пудрата захар. Разбийте с миксер до еднородна смес без бучки.
Смесете със сметаната, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула.
В касерола разтопете захарта до карамел. Добавете прясното мляко. Налейте първо 50 мл и ако е необходимо, сложете и останалите 50 мл.
Оставете на котлона, докато се разтопи карамелът и сместа се сгъсти. Изключете и оставете леко да се охлади.
В подходящи чашки сложете на дъното малко тиква, а отгоре кускуса. Полейте с карамелената смес, бял крем и отново тиква и така, докато запълнете чашките с нежния тиквен десерт.
Поръсете десерта с кускус и тиква с орехи и сервирайте или оставете в хладилника.