Градинарска зелева супа

22/10/2013
"Дайте на един французин една обикновена зелка и той ще спретне ароматна зелева супа "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 163
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете ситна нарязания лук. Когато лукът омекне добавете наситнените чушки, целина и зеле. Задушете продуктите за 7-8 минути, след което залейте с гореща вода или бульон и кипнете.

Варете супата 10-15 минути на тих огън. Когато зеленчуците омекнат е време да добавите консервираните домати и се оставя да къкри до готовност.

Свалете градинарската супа от огъня. Добавете сол и черен пипер. Ако обичате пикантни ястия може да добавите и лют червен пипер. Поръсете с магданоз и поднесете топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар