ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кебап»Адана Кебап по турска рецепта

Адана Кебап по турска рецепта

DianaDiana
Новак
13843
Адана Кебап по турска рецепта
Снимка: Diana
11/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"От време на време трябва да се хапва и месце и този адана кебап е чудесен за случая"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 грама смес от телешко и агнешко месо
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • чушки - 3 бр. печени червени
  • люти чушки - 1 бр. малка по желание
  • масло - 50 грама много меко, но не стопено
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Наситнете лука, чушките и чесъна. Прибавете ги към каймата заедно с маслото, нарязано на много малки парчета.

Овкусете каймата с магданоза и подправките. Покрийте и приберете в хладилник за 2 часа, за да се смесят добре ароматите.

Оформете топчета от каймата, които трябва да са малко по-големи от топчета за пинг понг.

Нанижете на шишчета и внимателно с пръсти разнесете по дължината на шиша. Сместа трябва да е тънка и равномерно разпределена.

Приберете шишовете с кебапа в хладилник за 30 минути - маслото трябва да стегне. След това изпечете на загрята скара от всички страни.

Адана Кебапът по турска рецепта е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: