ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди на тиган с масло и чесън

Миди на тиган с масло и чесън

ГабриелаГабриела
Новак
103053536
Миди на тиган с масло и чесън
Снимка: Ники
1 / 2
25/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Хапвайте от първия ден до последния на лятото тези разкошни миди на тиган с масло и чесън"

Необходими Продукти

  • миди - 500 грама изчистени
  • масло - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • зехтин
  • копър
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна. В голям тиган разтопете маслото със зехтин. Леко запържете чесъна.

Прибавете добре почистените миди, налейте виното и ако е необходимо - сипете малко вода.

Щом мидите омекнат, овкусете с черен пипер и копър, може и малко сол. Щом течността се изпари, свалете от огъня.

Сервирайте вкусните миди с прясно изцеден лимонов сок. Чудесно си подхождат със студено бяло вино.

Мидите на тиган с масло и чесън са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: