Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Бананови курабии с канела и бакпулвер

Бананови курабии с канела и бакпулвер

LiDimitrovaLiDimitrova
Новак
215
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Намерете 40 минути свободно време и пригответе тези бананови курабийки с наситен канелен аромат"

Необходими продукти

  • банани - 2 (добре узрели)
  • брашно - 3 чаени чаши
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За овалване
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте бананите с вилица до получаване на пюре. Добавете олиото и захарта, разбъркайте добре.

Прибавете към сместа пресятото с бакпулвера брашно, бъркайте до получаване на меко и лепкаво тесто.

В купа смесете захарта с канелата. Късайте топчета от тестото или гребвайте с лъжица, след това ги овалвайте в ароматизираната захар и ги редете в тава с хартия за печене.

Изпечете курабийките в загрята на 190 градуса фурна - около 15 минути. Не ги прегаряйте, защото стават твърди.

Готови са, когато по краищата придобият златист цвят.

Банановите курабии с канела и бакпулвер са чудни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: