Тракийска салата

Таня
Таня
Новак
01/06/2009
"Една свежа и интересна салата, която до днес не бяхме опитвали!"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 480
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на тънки ивици, лука – на резенчета, а целината и ряпата обелете и настържете на ренде.

Сварете твърдо яйцата, обелете и замесете жълтъците им с майонезата. Сварете фасула в подсолена вода и го отцедете. Смесете всички зеленчуци и ги посолете.

Прибавете майонезата и разбъркайте добре сместа. Наръсете салатата отгоре с натрошени жълтъци и украсете с маслини и напълнените с майонеза белтъци.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Галя
Галя
18.02.2016 12:35
Георги е прав: „Тракийската салата се прави от кисело мляко и краставици!!! и е обратното на таратор, т.е. не разрадено кисело млеко, а изцедено такова.
0
0
Георги
Георги
24.12.2014 22:15
Тракийската салата се прави от кисело мляко и краставици!!! Всеки го знае това.
1
0
vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
15.11.2013 17:58
Много вкусно звучи. Ще я пробвам
0
0