Сочен сладкиш с тиква

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
15
34
2k
2
Сочен сладкиш с тиква
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2ВИДЕО
05/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви30 мин.
Общо60 мин.
Порции8

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 15 г
  • какао - 50 г качествено
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 180 г
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 60 мл
  • вода - 150 мл топла
  • За тиквата
  • тиква - 300 г
  • вода - 200 мл
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата изчистете, обелете и нарежете на по-малки парчета. Сложете я в подходяща тава, отгоре поръсете със захар. Изсипете вода и сложете във фурна за 30-40 минути на 200 градуса.

Тиквата трябва да омекне. Щом това стане, извадете тавата и охладете.

Яйцата разбийте със захарта, добавете ванилията. Малко по малко добавете олиото. В дълбока купа пресейте брашното и бакпулвера.

Добавете половината от водата, която предварително трябва да се затоплили леко. Разбъркайте или разбийте с миксер. Добавете половината от брашното, отново разбъркайте.

Добавете останалите части брашно и вода. Пак разбъркайте до получаване на гъста каша. Изсипете една чаша от нея в купа.

Тиквата пасирайте или намачкайте с вилица. Прибавете е в купата с кашата. Объркайте.

В другата част от сместа за сладкиша с тиква добавете предварително пресятото какао. Разбъркайте.

Пригответе си тава 26 см в диаметър, намажете я с олио. Изсипете сместа с какаото в нея, заравнете хубаво. Върху него на определени места сложете от тиквената смес.

Леко, с помощта на лъжица, натиснете тиквената смес, но не я разнасяйте навсякъде. Така ще се получи ефектен и сочен сладкиш.

Затоплете фурната на 170 градуса. Печете сочния сладкиш с тиква за около 30-40 минути или до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: