ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Триъгълни банички с яйце и сирене

Триъгълни банички с яйце и сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
66
205
2k
6
08/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции7
"Вкусни триъгълни банички с яйце и сирене - чудни за закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе плънката за баничките. Разбийте в купа две яйца с един белтък.

Добавете натрошеното сирене и киселото мляко, в което вече е добавен бакпулверът. Разбъркайте добер.

Разтопете кравето масло, смесете го с олиото. Вземете една кора и с помощта на четка я намазнете. Върху нея сложете втора кора, която също трябва да намаслите.

Прегънете корите на две по дължина, за да се получи тясна и дълга лента. Отново леко намазнете. Гребнете от плънката и разпределете върху лентата.

Оформете баничките, като хванете един от долните ъгли и прегънете кората по диагонал.

След това хванете другия ъгъл и прегънете по дължина на лентата. Повтаряйте действието, докато прегънете цялата кора.

Подредете триъгълните банички в тава с хартия за печене. Намажете ги останалия жълтък и печете в загрята на 190 градуса фурна до готовност.

Извадете баничките и леко ги напръскайте с вода, след което ги покрийте за няколко минути с памучна кърпа.

Триъгълните банички с яйце и сирене са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: