Начин на приготвяне
Първо трябва да извадите продуктите, за да престоят на стайна температура поне за час.
Угасете содата в киселото мляко. Разбийте добре яйцето и захарта. Прибавете към тях маста и киселото мляко.
Брашното пресейте и го добавете към другите съставки. Замесете меко тесто и го разделете на няколко части.
Едната част разточете на правоъгълник или кръг, след което нарежете на малки триъгълници.
В широката им част поставете локум и навийте на кифличка. Така процедирайте с цялото тесто.
Подредете кифличките в тава с хартия за печене и изпечете в загрята на 180 градуса фурна - докато порозовеят (около 20 минути). Ако вашите локумки са по-големи, печете ги малко повече време.
Извадете и ги оваляйте в пудра захар с ванилия. Съхранявайте в кутия с капак.
Локумките с мас от старите тефтери са чудни!