Плосък хляб Балон

Плосък хляб Балон
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
21/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"За една хубава вечеря си трябват и едни хубави плоски хлебчета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Изсипете в хлебопекарната всички течни съставки заедно с маята и захарта. Прибавете солта и 5 чаши от брашното. Включете на програма месене и втасване.

Постепенно добавяйте останалото брашно докато видите, че тестото за хляб спре да лепне по повърхността на контейнера.

Извадете втасалото тесто и леко го премесете върху набрашнен плот.

Разрежете го на парченца с големината на мандарина. Изтънете всяко топче върху набрашнената повърхност с точилка.

Полученият плосък хляб изпечете в силно сгорещена на 240 градуса фурна за около 5-7 минути.

Плоският хляб Балон е готов.

Източник: Nefes Hamit

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: