Начин на приготвяне
Измийте месото и го нарежете на парчета. В тенджера под налягане сложете 3 с.л олио и го запържете до златисто. Добавете лука, моркова, чушката и целината, нарязани на дребно.
Изчакайте 5 минути и сложете боба (предварително накиснат от вечерта във вода). Добавете доматеното пюре и налейте вода. Затворете капака и варете 30-40 минути.
В касерола сложете олиото и запържете червения пипер. Добавете брашното и след няколко минути изключете.
Изчакайте да излезе парата и отворете капака. Добавете подправките и запръжката в боба.
Прехвърлете в глинен гювеч и печете боба със свинско в загрята фурна на 190 градуса за около 40 минути.
Изключете, оставете леко да се охлади и изключете боба на фурна със свински гърди.